Heeren van Rustenburg - Nieuws

Architect

Ontwerp een buurt met een dorps thema en veel verschillende typen huizen! Dat vroegen we Richard van Tiggele van Venster Architekten. Door zijn grote voorliefde voor romantische, dorpse architectuur was de vraag hem op het lijf geschreven. Enthousiast vertelt hij hoe hij tot dit ontwerp is gekomen.

De oude haven van Puttershoek was de belangrijkste inspiratiebron voor mij. Hier zie je verschillende panden naast elkaar met een speelse variatie aan typen ramen, steenkleuren, metselwerkdetails en kapvormen. Deze afwisseling heb ik doorvertaald naar het hedendaagse ontwerp van Heeren van Rustenburg. De woningen hebben wisselende goothoogtes, er zijn allerlei typen woningen en ook de kapvormen en kaprichtingen zijn steeds verschillend. Ook zie je in de nieuwe woningen elementen terug van de voormalige Hofstede van Rustenburg. Kijk maar naar de roedes in de ramen, de symmetrische opbouw en de schoorstenen.

Herkenning
“Naast het feit dat de belangstellenden wat te kiezen hebben, geeft de variatie veel sfeer aan een nieuwe buurt. Je hebt niet één van de zoveel huizen, maar woont in de twee-onder-een-kap-woning met tuitgevel, één van de witte huizen aan het water, het vrijstaande huis aan de Groeneweg óf de hoekwoning waar we in de zijgevel de naam van de buurt hebben verwerkt. Dit zie je gelijk als je over de statige entree de buurt in komt rijden.”

Samen wordt het beter
“Ik ben blij met het ontwerp dat Marco van Wetten van Ars Virens voor de buitenruimte maakte, want in zo´n statige, groene setting met bijzondere zichtlijnen komen de huizen nog beter tot zijn recht. Marco reageert hierop: ”Mooi toch als je met elkaar het plan tot een hoger niveau kunt tillen. Het resultaat is dat Heeren van Rustenburg zich door architectuur en landschappelijk ontwerp nu naadloos voegt in de bestaande omgeving en ook nog eens kwaliteit toevoegt.”

Met zo'n rijke historie moet je iets doen!
“Ik heb goed gekeken naar cultuurhistorische en natuurlijke elementen die specifiek zijn voor deze plek. Dit gebied vertelt namelijk echt een verhaal en het zou jammer zijn om daar niets mee te doen. Daarbij heb ik het gewenste thema ‘dorps wonen’ in mijn achterhoofd gehouden, zodat Heeren van Rustenburg die fijne gemoedelijke sfeer krijgt.”

Inspiratie uit het verleden
“De naam verwijst naar de oude hoeve, die iets verderop stond. De historie van die plek is goed gedocumenteerd. De vele foto’s lieten mij zien hoe de oude hofstede was opgebouwd. Heel functioneel met markante bomen, weitjes en erfbeplanting. Op historische boerenerven vind je logisch geordende ‘kamers’, omringd door groen, mooie solitaire bomen en vaak een oprijlaan (‘laning’). Het geheel had een monumentale statigheid. De heldere opzet met chique oprijlaan, parkeerplaatsen die in groen zijn ingepakt, hagen rond de tuinen en volwassen bomen, zie je straks terug in Heeren van Rustenburg.”

Beleef de mooie plek waar je woont
Marco geeft aan dat hij ook de omgeving in het plan heeft willen integreren., “Ja, die is namelijk te mooi om niet zichtbaar te maken. Via zichtlijnen beleef je het landschap; het groen en de dijk. Hoe verder je de wijk inrijdt, hoe meer er zichtbaar wordt. De groenzone aan de oostzijde loopt door het plan heen en ook het water baant zich een weg tussen de woningen door. De entree van de wijk wordt gevormd door een statige entree en wordt voorzien van mooie, grote bomen.

Projectontwikkelaar

Projectontwikkelaar Dico Smitsman en verkoopmanager Yvette Poell- van den Heuvel werken vanuit Van Wijnen samen aan de ontwikkeling van Heeren van Rustenburg. Beiden zijn onverdeeld enthousiast over dit nieuwbouwplan. Wat waren de ambities en waar is Van Wijnen trots op? Yvette en Dico vertellen het.

“Lange tijd heeft dit gebied braak gelegen. En nu staan we op het punt dat we hier nieuwe historie gaan schrijven. Om tot dit plan te komen hebben we nauw samengewerkt met de architect, de landschapsarchitect en de gemeente. Naar ons idee zijn de plannen hierdoor nog beter geworden. De buurt is als geheel ontworpen in een stijl die passend is bij de bestaande bebouwing.”

Een buurtje voor iedereen
“We zijn er trouwens heel blij mee dat het gelukt is zo’n gevarieerd woningaanbod te maken in zo’n prachtige setting. De openbare ruimte heeft veel kwaliteit door het groene en de ruime opzet. Door het type huizen dat we te koop aanbieden, biedt de Heeren van Rustenburg echt voor elk wat wils. Of je nu voor het eerst samen een huis koopt, wat ouder bent en graag alles gelijkvloers hebt óf dat je een stap wilt maken naar een luxe twee-onder-een-kapwoning of vrijstaand huis, je vindt het hier. Door deze variatie zal de bewonerssamenstelling van De Heeren van Rustenburg een mooie afspiegeling zijn van de rest van het dorp.”

Trots
De architectuurstijl die gekozen is, roept het dorps gevoel op dat zo goed past bij de plek. Yvette en Dico vertellen hoe dat gevoel versterkt wordt. “Nu het ontwerp af is, is het fijn om te zien dat de ambities die we hadden, gerealiseerd worden. Het is gelukt om qua architectuur en landschappelijke inrichting een hoogwaardig geheel neer te zetten.”

Groen en water in de hoofdrol
“We planten volwassen bomen langs de aanrijdlanen, maken een fraaie overgang tussen het groen en water in de wijk en alle tuinen grenzend aan het openbaar gebied krijgen een groene erfafscheiding als natuurlijke overgang tussen privé en openbaar. Tot slot laten we de parkeerplekken ‘inpakken’ met groene hagen, zodat geparkeerde auto’s het dorpse, groene straatbeeld niet verstoren. Marco van Wetten, de landschapsarchitect, vertelt er verderop meer over.”

Heeren van Rustenburg: de prijsranges zijn bekend!

We hebben veel nieuws voor je! De datum van de start verkoop is bekend, de prijsranges van de huizen worden gepubliceerd én je hebt de mogelijkheid om je voorkeur(en) aan te geven!

Fijn thuiskomen op je eigen landgoed
Over niet al te lange tijd vind je de Heeren van Rustenburg tussen de Rustenburgstraat en de Biezengors. Wat een heerlijke plek om thuis te komen. Je rijdt de buurt in via een statige laan aan de Groeneweg. De bomenlaan ligt verhoogd tussen twee slootjes. Wat een bijzonder welkom! Doordat dit de enige toegang is, komt er alleen bestemmingsverkeer. De dorps ogende straten met gebakken klinkers en smal profiel worden gesierd door bomen en hagen. Hardrijden is hier praktisch onmogelijk. Waardoor de jonge ‘heeren’ en ‘dames’ fijn en veilig buiten kunnen spelen.

Woningtypes & woonoppervlaktes

  1. Rijwoning met 132m² t/m 137m² woonoppervlakte
  2. Twee-onder-een-kapwoning met 160m² t/m 166m² woonoppervlakte
  3. Vrijstaand huis met 160m² woonoppervlakte
  4. Rijbungalow met 120m² t/m 125m² woonoppervlakte

Prijsranges
Inmiddels zijn de bandbreedtes van de koopsom per huis bekend en willen wij je graag vragen naar welk bouwnummer jouw voorkeur uitgaat. Laat het ons weten via deze link en volg deze stappen:

Stap 1: Selecteer het bouwnummer van jouw eerste voorkeur en klik op interesse

Stap 2: Login met jouw gebruikersnaam en jouw wachtwoord

Stap 3: Klik op het tabje 'mijn woning' en klik op bijwerken

Stap 4: Heb je interesse in meerdere bouwnummers? Klik dan op terug naar interactieve kaart. Klik je woning van je 2e, 3e, 4e, etc. voorkeur aan en klik op interesse om je voorkeur(en) toe te voegen aan je account.

Om je alvast een klein tipje van de sluier te geven...Het 'kleinste' eengezinshuis, een tussenhuis van maar liefst 132 m², wordt aangeboden in de prijsrange € 340.000,- tot € 375.000,- v.o.n. Ook zo benieuwd hoe de huizen eruit zien? We laten je niet langer in spanning:

Impressie van de 14 twee-onder-eenkapwoningen met bouwnummers 27 t/m 34

De definitieve prijzen worden vastgesteld op de dag van de start verkoop, dan hebben wij namelijk inzicht in de totale (bouw)kosten.

Start verkoop
Graag nodigen wij je uit voor de start verkoop op donderdag 13 februari a.s. van 17.00 tot 19.00 uur bij Alcazar te Puttershoek. Jij komt toch ook?

Waar?
Alcazar Events
Groeneweg 16
3297 LA  Puttershoek

Hoe laat?
Van 17.00 tot 19.00 uur (vrije inloop)

Tijdens de start verkoop overhandig ik je, samen met de makelaars van De Jong Makelaardij, graag persoonlijk de verkoopbrochure met bijhorende prijslijst, beantwoorden wij al je vragen en helpen wij bij het invullen van het digitale inschrijfformulier. Wil je informatie over de financiële mogelijkheden of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van de keuken? De financieel adviseur en de medewerkers van Bruynzeel zijn ook aanwezig!

Graag tot ziens op de start verkoop!