Speels en dorps wonen in de luwte en het groen

In de luwte van de dijk, aan de rand van Puttershoek komt de tweede fase van de Heeren van Rustenburg. Een groene, rustige buurt met een dorps karakter.

Aan de rand van de buurt bevindt zicht de Vesta, de karakteristieke oude boerenwoning. De nieuwe buurt zal straks aansluiten op het erf van de Vesta en loopt over op het land daarachter. Het erf en de buurt worden daarmee één geheel samen met fase 1 die eind 2021 opgeleverd is. Doorzichten, sloten, uitzicht en veel groen brengen het Hoeksche-Waardse karakter terug in het concept. Binnen deze buurt zijn straks verschillende plekken te vinden met elk een eigen karakter. Bovendien komen een diversiteit aan woningtypes wat zorgt voor een speelse uitstraling en een gevarieerd aanbod, voor ieder wat wils!

Locatie

De nieuwe buurt ligt op 5 minuten fietsen van het centrum en heeft een goede ligging ten opzichte van belangrijke uitvalswegen zoals de N217. Binnen een kwartier sta je met de auto in Oud-Beijerland, en binnen 25 minuten in hartje Rotterdam! Daarnaast heb je het prachtige landschap van de Hoeksche Waard binnen handbereik. Kortom, een prachtige buurt waar het straks fijn thuiskomen is!

Let op! Impressies zijn van fase 1

Locatie

Puttershoek

Wist je dat de haven van Puttershoek uit de 16e eeuw stamt? Vroeger gaf deze haven toegang tot de Binnenmaas. Het historische karakter van de haven is grotendeels verloren gegaan. Maar wil je nog het oude Puttershoek proeven, dan geven de gevels aan de Westhavenzijde, het Veerhuis, het voormalige gemeentehuis en de kerktoren een goed beeld.

Bekijk locatie
Parel Moerwijk - Het woningaanbod

Ga mee op Expeditie voor fase 2

Samen bouwen we aan een fijne buurt

Hoe maken we van het terrein naast de Heeren van Rustenburg fase 1 een mooie nieuwe buurt die aansluit bij de eerste fase, de wensen van de omwonenden én de toekomstige bewoners? Welke uitstraling gaat deze nieuwe woonwijk krijgen? Wij vinden uw mening belangrijk en gaan graag samen met u aan de slag!

Lees meer

Ideeënbus

Heb jij nog goede ideeën voor fase 2 van de Heeren van Rustenburg? Misschien heb je wel een goed idee voor de invulling van de openbare ruimtes? Denk bijvoorbeeld aan een gezamelijke moestuin of speelplek. Of heb jij een passende straatnaam in je hoofd? Deel deze met ons!

Naar Ideeënbus

Planning

Foto