Projectontwikkelaar

Projectontwikkelaar Dico Smitsman en verkoopmanager Yvette Poell- van den Heuvel werken vanuit Van Wijnen samen aan de ontwikkeling van Heeren van Rustenburg. Beiden zijn onverdeeld enthousiast over dit nieuwbouwplan. Wat waren de ambities en waar is Van Wijnen trots op? Yvette en Dico vertellen het.

“Lange tijd heeft dit gebied braak gelegen. En nu staan we op het punt dat we hier nieuwe historie gaan schrijven. Om tot dit plan te komen hebben we nauw samengewerkt met de architect, de landschapsarchitect en de gemeente. Naar ons idee zijn de plannen hierdoor nog beter geworden. De buurt is als geheel ontworpen in een stijl die passend is bij de bestaande bebouwing.”

Een buurtje voor iedereen
“We zijn er trouwens heel blij mee dat het gelukt is zo’n gevarieerd woningaanbod te maken in zo’n prachtige setting. De openbare ruimte heeft veel kwaliteit door het groene en de ruime opzet. Door het type huizen dat we te koop aanbieden, biedt de Heeren van Rustenburg echt voor elk wat wils. Of je nu voor het eerst samen een huis koopt, wat ouder bent en graag alles gelijkvloers hebt óf dat je een stap wilt maken naar een luxe twee-onder-een-kapwoning of vrijstaand huis, je vindt het hier. Door deze variatie zal de bewonerssamenstelling van De Heeren van Rustenburg een mooie afspiegeling zijn van de rest van het dorp.”

Trots
De architectuurstijl die gekozen is, roept het dorps gevoel op dat zo goed past bij de plek. Yvette en Dico vertellen hoe dat gevoel versterkt wordt. “Nu het ontwerp af is, is het fijn om te zien dat de ambities die we hadden, gerealiseerd worden. Het is gelukt om qua architectuur en landschappelijke inrichting een hoogwaardig geheel neer te zetten.”

Groen en water in de hoofdrol
“We planten volwassen bomen langs de aanrijdlanen, maken een fraaie overgang tussen het groen en water in de wijk en alle tuinen grenzend aan het openbaar gebied krijgen een groene erfafscheiding als natuurlijke overgang tussen privé en openbaar. Tot slot laten we de parkeerplekken ‘inpakken’ met groene hagen, zodat geparkeerde auto’s het dorpse, groene straatbeeld niet verstoren. Marco van Wetten, de landschapsarchitect, vertelt er verderop meer over.”