Heeren van Rustenburg - Duurzaam wonen

Duurzaam

Klaar voor de toekomst

De Heeren van Rustenburg is klaar voor de toekomst! De huizen zijn namelijk energiezuinig en hebben geen gasaansluiting.

Voor de Heeren van Rustenburg hebben we ervoor gekozen om te investeren in duurzaamheid en gasloze installaties. Zo passen we in de huizen balansventilatie en een luchtwarmtepomp toe. Ook de vloerverwarming in alle verblijfsruimten van je nieuwe huis geven zeer veel comfort. Nooit meer koude voeten en/of warmteverlies door roosters in de ramen! De balansventilatie in combinatie met vloerverwarming zorgt namelijk voor een aangename en constante temperatuur.

De warmtepomp

Alle huizen in de Heeren van Rustenburg worden uitgerust met een lucht-warmtepomp. Deze installatie vervangt de traditionele cv-ketel voor de verwarming en het warm tapwater (het warme water uit de kraan). De warmtepomp die wordt toegepast heeft geen gasaansluiting en haalt warmte uit de buitenlucht. De warmtepomp bestaat uit twee units, een binnen- en buitenunit. De buitenunit onttrekt energie vanuit de buitenlucht. Deze energie wordt in de binnenunit omgezet in warmte. Bij de Heeren van Rustenburg staat de binnenunit op zolder en de buitenunit op de garage, nabij de buitenberging of in de achtertuin. Het warme water wordt opgeslagen in een boilervat van 200 liter. Een duurzame en energiezuinige oplossing!